Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ο χορός του καπέλου

Είναι ένα παιχνίδι για όλους που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να πλησιάσουν το ένα το άλλο. Για να το παίξουμε χρειαζόμαστε μόνο ένα καπέλο, μουσική και καρέκλες, τόσες όσα είναι τα παιδιά που θα παίξουν.

-Τοποθετούμε τις καρέκλες έτσι ώστε να σχηματίζουν έναν κλειστό κύκλο με τις πλάτες προς τα μέσα. Πάνω σε μια καρέκλα βάζουμε το καπέλο.
-Ύστερα λέμε στα παιδιά να κάτσουν στις καρέκλες. Όποιο κάτσει στην καρέκλα με το καπέλο, το φοράει και ξεκινά πρώτο.
-Μόλις αρχίσει η μουσική βγάζει το καπέλο και το φοράει στο κεφάλι του διπλανού του, το οποίο συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο.
-Όταν σταματήσει η μουσική, το παιδί που φοράει το καπέλο ή το έχει στα χέρια του, χάνει και φεύγει έξω από τον κύκλο πέρνοντας μαζί και την καρέκλα του.
-Το παιδί που θα μείνει μόνο στο τέλος κερδίζει!

Αυτό το παιχνίδι είναι παραλλαγή του παιχνιδιού "μουσικές καρέκλες". Τα παιδιά μένουν στις καρέκλες και δεν τρέχουν γύρω γύρω, γι' αυτό και είναι κατάλληλο για αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών. Είναι δε ιδανικό για γιορτές ή άλλες παρόμοιες συναντήσεις. Ο νικητής μπορεί να πάρει ένα βραβείο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντα αναζητούσα νέα παιχνίδια για τον 3χρονο γιο μου και τους φίλους του.
Να ζητήσω κι άλλες τέτοιες αναρτήσεις από μέρους σας???
Αναμένω και ευχαριστώ!

Το Μικρό Καράβι είπε...

Μας ευχαριστεί να προσφέρουμε όσο το δυνατό χρησιμότερο εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τους γονείς και τα παιδιά τους. Φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε με την ίδια διάθεση και στο μέλλον! Σας ευχαριστούμε.

Βίρα τις άγκυρες!

Το Μικρό Καράβι είναι φορτωμένο με θησαυρούς από την Ελληνική προφορική παράδοση. Ταξιδέψτε μαζί του!

Thalatta Seaside Hotel

Club Agia Anna

Εθνικό Ωδείο Ν.Ψυχικού

Despina's Home Ideas

Κτήμα Πανταζή

Παιδική Βιβλιοθήκη

Παιδικό Μουσείο

Σπαθάρειο