Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Μονά - ζυγά

Αριθμός παικτών: 2 και πάνω
Τι θα χρειαστούμε: Μια στίβα χαλίκια και μερικές καραμέλες


Ο ένας παίκτης κάνει τη μάνα. Μαζεύει μπροστά του μια στίβα από χαλίκια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φασόλια, κουμπιά και άλλα παρόμοια) και καλεί έναν έναν τους παίκτες να πάρουν κάμποσα από αυτά στη χούφτα τους χωρίς να τα μετρήσουν. Ύστερα η μάνα ρωτάει το πρώτο παιδί αρχίζοντας από δεξιά:
-Τι λες, μονά ή ζυγά;
Εκείνο προσπαθεί να μαντέψει πόσα κρατάει:
-Μονά!
Έπειτα η μάνα πιάνει τη χούφτα του παιδιού και την ανοίγει για να τα μετρήσει. Αν το παιδί έχει πετύχει στην πρόβλεψή του, τότε κερδίζει μια καραμέλα. Σε αντίθετη περίπτωση, το παιδί πρέπει να δώσει πίσω στη μάνα μια καραμέλα. Ύστερα η μάνα συνεχίζει με τα υπόλοιπα παιδιά. Όταν τελειώσει ο γύρος, ξεκινάνε από την αρχή.
Νικητής αναδεικνύεται αυτός που θα καταφέρει να μαζέψει όλες τις καραμέλες. Ως έπαθλο μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτός από καραμέλες κι άλλα αντικείμενα όπως σταφίδες, αμύγδαλα ή μπισκοτάκια.

Το παιχνίδι αυτό ήταν γνωστό και στην αρχαιότητα με την ονομασία "αρτιασμός".

2 σχόλια:

Ενας παππους είπε...

Συγχαρητηρια!!Πολυ ενδιαφεροντα και αξιεπαινα αυτα που κανετε.Μπορειτε να μου θυμησετε πως παιζεται και η
"πινακωτη"?

Unknown είπε...

e-mail: glyfsec@xinis.com
Λ. Βουλιαγμένης 67 & Αχιλλέως 31-33
ΤΗΛ 2109640117, 2109604783

Σφράγισε το επαγγελματικό σου μέλλον με σπουδές Παιδαγωγικών στo ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Γιατί… «τα παιδιά είναι το μέλλον αυτού του κόσμου»
Επειδή «τα παιδιά είναι το μέλλον αυτού του κόσμου», σύμφωνα με τη γνωστή ρήση, ό,τι έχει να κάνει γύρω από την καλλιέργεια και διαπαιδαγώγησή τους αποτελεί, αναμφίβολα, προσφορά στο κοινωνικό γίγνεσθαι, με βαρύνουσα σημασία για την προαγωγή της Παιδείας και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα. Η έμφυτη κλίση προσφοράς στο συνάνθρωπο και αγάπης για το παιδί οδηγεί απαρέγκλιτα στις σπουδές του Τομέα Παιδαγωγικών, με κεντρικό άξονα του εν λόγω αντικειμένου σπουδών, τη σωστή διαπαιδαγώγηση, την ομαλή κοινωνικοποίηση αλλά και την καλλιέργεια ενός υγιούς -ψυχικά και πνευματικά- παιδιού, που θα μετεξελιχθεί σε έναν ισορροπημένο και υγιή ενήλικα. Παρέχοντας τις πλέον αναγνωρισμένες και ποιοτικές σπουδές σε 2 ειδικότητες του Τομέα Παιδαγωγικών, τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ είναι η επιλογή σπουδών που διασφαλίζει την άμεση εργασιακή σου αποκατάσταση και επισφραγίζει την καταξιωμένη επαγγελματική σου σταδιοδρομία…
«Υπόγραψε» την επαγγελματική σου καταξίωση και απόφυγε την «οδύσσεια» αναζήτηση θέσης εργασίας, επιλέγοντας μία από τις ειδικότητες του Τομέα Παιδαγωγικών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ:

• Προσχολική Αγωγή Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες
• Προσχολική Αγωγή Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης

www.iek-xini.edu.gr

Βίρα τις άγκυρες!

Το Μικρό Καράβι είναι φορτωμένο με θησαυρούς από την Ελληνική προφορική παράδοση. Ταξιδέψτε μαζί του!

Thalatta Seaside Hotel

Club Agia Anna

Εθνικό Ωδείο Ν.Ψυχικού

Despina's Home Ideas

Κτήμα Πανταζή

Παιδική Βιβλιοθήκη

Παιδικό Μουσείο

Σπαθάρειο